Fem coneixença!! Passeig per la Garriga

runes romanes can terres

El 21 de setembre els alumnes de cicles formatius de grau mitja de Fusteria i d’Administratiu vàrem fer una sortida conjunta per a conèixer-nos entre nosaltres, primer vam anar a esmorzar a la cantina de l' institut. A la cantina ens varen convidar a esmorzar coca i xocolata, mentre ens repartien uns papers amb el nom d’un company de l’altre cicle d’administratiu i a qui havíem de trobar i fer un qüestionari.

 

Després d’esmorzar, vàrem anar el centre de visitant de La Garriga que està situat als antics safarejos, i allà un tècnic municipal va explicar-nos un mica la història de LaGarriga i vàrem poder veure l’exposició i vídeos. Un cop acabada l’exposició vàrem anar caminant fins a la Vil·la Romana de Can Terrés, i anant cap allà vàrem passar pel passeig modernista i ens anàvem trobant cases modernistes que havia fet l’arquitecte Joaquim Raspall, l’arquitecte municipal de La Garriga i d’altres municipis del Vallès.

 

També vam veure unes rajoles al terra que indicaven que en aquell mateix lloc hi havia caigut una bomba de la guerra civil Espanyola, en el bombardeig que va patir el municipi. Finalment vàrem arribar a la Vil·la Romana on hi havia les runes d’uns banys termals. Vam visitar les restes arqueològiques, per acabar retornant fins l’Institut per acabar la sortida.

Aleix Gironès - Grau mitjà de fabricació i instal·lació a mida en fusteria i moble

 

El dimecres passat ens vam reunir els dos grups de grau mitjà de l’ institut Vil·la Romana, per tal de conèixer-nos una mica més. Ho vam aconseguir fent un petit joc amb unes preguntes que havíem de respondre. El primer que vam fer va ser anar a esmorzar a la cantina de l’ institut, que ens va convidar a coca, xocolata i beguda. Seguidament, vam anar caminant fins als antics safarejos, que ara és un punt d’informació turístic de La Garriga, on ens van fer una explicació de la història d’aquest poble, centrant-se en les termes.

 

Van utilitzar uns mètodes didàctics molt innovadors, com per exemple una maqueta en què, a partir del tacte, podies sentir les diferents temperatures que podies trobar a les diferents sales de les termes. També ens van passar uns vídeos amb una mica d’humor que explicaven la vida de Raspall. Així vam saber que Manel Raspall va ser un gran arquitecte, va dissenyar cases d’estiueig per la gent que venia de Barcelona.

 

Després vam anar a fer una mica de ruta per La Garriga, des del principi del passeig fins a la Vil·la Romana, ensenyant-nos els edificis dissenyats per Raspall. Finalment a dos quarts de dues vam acabar deixant enrere aquest bonic dia.

Anna Ridao, Clàudia Prieto i Aroa Piña - Cicle de Gestió administrativa, 1r grau mitjà

sanefa insti