Grup de Música a l'institut Vil·la Romana

grup de musica
Cliqueu per veure més fotos

Dimecres 14 de desembre un grup molt bo va tocar davant dels alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’ institut Vil·la Romana (La Garriga).

Només disposaven d’un contrabaix elèctric, una bateria i una guitarra elèctrica. Van tocar tot tipus de música. Primer van parlar de blues, després de jazz, rock i funk i després ens van fer pràctica la teoria tocant una una mica de cada estil. Va estar bastant bé, però jo crec que els faltava un cantant. Però va estar bé perquè van parlar de cada estil i la seva història i cada músic del seu instrument. A mi personalment la que més em va agradar va ser el jazz.

Clàudia Muñoz

 

En el concert de dimecres ens van visitar un grup de jazz. Ens van ensenyar guitarres elèctriques, contrabaixos, i bateries. Ens van dir més o menys com funcionen els instruments i com es pot canviar de to i les formes de tocar, per exemple, el contrabaix es podia tocar també colpejant les cordes i sonava com una bateria. Ens va explicar una història d’un grup de músics que havien de fer una actuació i el bateria del grup va faltar, i perquè l’obra no sonés malament van haver de tocar fent servir el contrabaix com a bateria.

 

Ens anaven explicant els orígens dels tipus de música, el jazz, el blues, el funk i el rock... i ens van dir on van néixer. Per exemple el jazz va néixer a Amèrica, als països pobres, com no podien traballar de res havien de tocar música.

Em va sorprendre la dificultad de la bateria, té molts instruments i moltes parts, has d’estar atent al peu esquerre, dret, i mà dreta i esquerra, i és molt complicat.

Després, ens van ensenyar alguna demostració dels instruments, i van representar una obra d’ Steve Wonder.

Irene sánchez

sanefa insti