Delegats 3D a 1r d'ESO

delegats 3d

Aquest curs, els alumnes i tutors de 1r d'ESO, hem començat un programa que la Direcció General de Juventut porta a terme a diferents centres de secundària de Catalunya. Aquest programa es diu "Delegats i Delegades en 3D" i va dirigit als Delegats i Delegades i als tutors i tutores.

 

La finalitat del programa és formar als delegats en la presa de decisions, dinamitzar les seves funcions i fer-los més partícips de la vida escolar. Al llarg del programa es durà a terme un projecte que es decidirà el primer dia de curs. Com a exemples de possibles projectes podríem citar: dinamitzar les hores de pati, de manera que tots els alumnes d'un curs puguin jugar a jocs diferents; harmonitzar les relacions entre companys per tal d'evitar baralles...

Aquest programa consta de cinc sessions, dirigides als tutors i cins sessions dirigides als alumnes. Aquestes sessions es fan en horari escolar, els dilluns de 10h a 11h per als tutors i d'11h a 12h per als alumnes, en les dates que segueixen:

 

  • Sessió 1: dilluns 9 de gener
  • Sessió 2: dilluns 30 de gener
  • Sessió 3: dilluns 5 de març
  • Sessió 4: dilluns 19 de març
  • Sessió 5: dilluns 7 de maig

 

Els delegats i delegades de cada curs, juntament amb els seus tutors, són els encarregats de portar a les seves classes totes les activitats i propostes que surten de cada sessió del curs. D'aquesta manera, tots aprenem a participar, fer propostes, respectar l'opinió dels altres... De moment portem dues sessions i ens en sortim prou bé.

sanefa insti