Innovació de competència científica

projecte competencia cientifica

L’ Institut Vil·la Romana és un dels set centres de secundària de tot Catalunya on s’està implementant el Projecte d’Innovació en Competència Científica. Aquest primer any, la iniciativa s’ha adreçat a alumnes de 1r d’ ESO i hi estan participant els noranta estudiants d’aquest nivell de l'institut. El Projecte, que compta amb l’assessorament de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), pretén construir coneixement científic d’una manera molt pràctica i motivadora, on l’alumnat aprèn tot investigant i situant-se en el paper dels científics.

 

Els materials que s’utilitzen han estat elaborats pel Departament de Didàctica de la Ciència de la UAB, i tracten de diversos fils conductors i contextos propers a l’alumnat. La Universitat, juntament al CESIRE-CDEC, també ofereix assessorament i formació al professorat de ciències. El Departament d’Ensenyament ha reconegut el programa com a Projecte d’Innovació Educativa.

projecte competencia cientifica
competencia cientifica