Una bona experiència a l'OBC!

auditorium obc
Cliqueu per veure més fotos

Els alumnes de 4t vam fer una sortida a l'Auditori de Barcelona per veure dues composicions musicals de Benet Casablancas i Xostakòvitx. Les dues ben diferents, però així també vam poder trobar diferències entre aquestes. Un cop allà, ens van donar quatre pinzellades sobre el recinte, el funcionament de la institució i, el més sorprenent, ens van dir que hi havia 9 llocs dintre l'escenari per repartir entre les escoles que hi érem. Jo em vaig sumar al sorteig que la Glòria va fer i sense esperar-ho vaig sortir escollit, així doncs els 9 afortunats vam agafar un camí diferent al de la resta. Un cop asseguts, vam poder veure tot l'assaig que varen fer.

 

Quan van començar a tocar vaig notar una tremolor, suposo que pel fet de no estar acostumat a sentir música des de tan a prop. La primera obra era més estranya, més enrevessada i complicada d'entendre ja que ens van explicar que Benet Casablancas s'havia inspirat en Paul Lee, un pintor surrealista. Un cop acabada de tocar i amb els retocs que el director va voler afegir, se'n van anar a esmorzar i a descansar durant aproximadament uns 15 minuts. Nosaltres, per no destorbar, no ens vàrem moure, tot i que més tard ens van dir que podíem estirar les cames.

 

La segona obra, molt més clara i entenedora, feia participar a tots els instruments i se sentien una varietat de sons i ritmes molt sorprenents. Ens van explicar que a la gent l'hi agradaven molt més aquestes melodies, ja que, com he dit abans, són més entenedores i boniques d'escoltar. No la vam poder acabar de sentir tota ja que el temps no ens ho va permetre.

 

Per finalitzar, dir que va ser una molt bona experiència ja que és una cosa que no es té l'oportunitat de viure cada dia!

Oriol Colchón

4t d'ESO

 

sanefa insti