Crèdit de Síntesi a L'Estartit 2n ESO

viatge a estartit
Cliqueu per veure més fotos

El passat mes de març els alumnes i les alumnes de 2n d'ESO de l'institut Vil·la Romana vam anar a passar-ho bé a la Costa Brava dins del nostre Crèdit de Síntesi. Con ja sabeu, el crèdit de síntesi és un treball on es treballen totes les matèries entorn d'un sol tema. Aquest any el tema era el Litoral, i a través del treball vam poder descobrir una gran quantitat de curiositats referents al medi marí que desconeixíem.

 

Vam marxar de la Garriga el dia 26, amb un parell d'autocars carregats fins el capdemunt d'alumnes il·lusionats i de maletes. En arribar, vam pujar al preciós castell de Torroella de Montgrí on vam dinar fent germanor. Un cop vam haver tornat de Torroella, després d'una baixada bastant menys forta que la pujada, vam començar a fer una gimcana. Durant la gimcana vam descobrir els llocs amb més importància històrica de Torroella, com un castell on hi havia estiuejat Jaume I. També vam haver de parlar amb la gent de Torroella, molt simpàtics i amables amb aquella colla de joves que destarotaven la tranquil·litat del poble mariner.

 

Un cop acabada la gimcana i tots mig morts de cansament, vam fer camí cap a l'hotel on passaríem les dues nits següents. En arribar a l'hotel i poder, per fi, descansar una mica abans de sopar ens vam sentir molt més alleujats. Però el dia no havia acabat ja que després del sopar (força bo, tot s'ha de dir) vam fer camí cap a la platja de l'Estartit. Un cop allà vam cantar havaneres que havíem escrit nosaltres mateixos i vam riure una estona amb les cançons i els balls. Més tard vam anar a dormir per poder tenir forces el dia següent.

 

El dia 27 ens vam aixecar molt il·lusionats perquè faríem snorkeling. Vam anar a esmorzar al bufet per agafar forces i ens vam dividir en dos grups. Un grup va marxar a fer snorkeling per observar els peixos i la fauna marina, l'altre grup va marxar a observar els aiguamolls de l'Empordà. Cada grup va poder veure diferents tipus de paisatge i fauna, als aiguamolls vam observar diverses plantes i animals que corrien per allà, de tornada vam correr per la platja molt emocionats pel que havíem vist. Vam tornar a l'hotel just a temps de sopar, vam anar a les habitacions per posar-nos ben guapes i guapos per anar a la disco! I després de la nostra gran actuació a una discoteca molt guai, vam tornar a l'hotel per dormir com angelets. L'endemà vam fer les maletes, perquè ja marxàvem. Vam passar el dia a Palamós, on vam visitar el Museu de la Pesca i vam poder passejar per aquesta preciosa ciutat. Poc després de dinar vam tornar a la Garriga.

 

Alumnes de 2n d'ESO

sanefa insti