La visita de la Núria Albó

Nuria Albo

 

El dijous 26 del mes passat, l'escriptora i poetessa garriguenca Núria Albó va acudir a l'institut a fer-nos una xerrada a tot l'alumnat de primer d'ESO. Va ser un bon gest que vingués, ja que quan la xerrada va acabar ella ja estava força cansada. Tanmateix, es va mostrar molt simpàtica i ens va dedicar molta atenció. Primer de tot li vam cantar un poema seu convertit en cançó, i després unes quantes persones de cada classe li van llegir algun poema escrit per ella.

 

La seva xerrada va ser molt interessant i en general ens van agradar les anècdotes que explicava. Ens va explicar que el poema "L'encenedor verd" està inspirat en un encenedor que tenia el seu pare quan ella era petita. Un dia al camp, lloc on anaven sovint la Núria, el pare i un germà, l'home va saltar un petit mur i va perdre l'encenedor. Aquell mateix vespre la F.A.I. es va endur el seu pare.

 

Va comentar també que té un piano que de més jove tocava sovint, veient-hi reflectits els ocells, les teulades o la casa dels veïns, coses que la van inspirar pel seu poema "Paisatge al vernís del piano".

 

Després d'això, va comentar com havia viscut ser alcaldesa de la Garriga (1979-1987); sobretot els primers dies es sentia neviosa i se'n penedia, però a mesura que va anar passant el temps s'hi va acostumar i va gaudir ocupant aquest càrrec. Ens va dir que no havíem d'abandonar mai la lectura i l'interès per la poesia, que li agradava pensar que les generacions futures també tindrien aquesta influència.

 

Vam gaudir molt aquesta estona i ens va agradar conèixer en persona l'autora dels molts poemes que havíem estat llegint i treballant.

 

Sabina Castan

sanefa insti