Viatge d'Estudis de 4t. d'ESO

viatge estudis 4 eso
Els dies 21, 22 i 23 de maig els alumnes de 4t. vàrem anar de viatge a Perpinyà i altres llocs de la Catalunya Nord. Començarem el dia amb una caminada des de Camprodon fins a El Pertús, recorrent el pas de frontera que seguiren molts dels exiliats de la guerra civil espanyola (1936-1939). L'exili es produí entre 1938 i 1941 aproximadament. Pel camí vam trobar bales d'aquella època.

 

Al matí del segon dia vam fer un recorregut per Perpinyà per conèixer els llocs més emblemàtics com l'església de Sant Jaume i el castell dels reis de Mallorca. A la tarda vam anar a visitar la maternitat d'Elna on, per desgràcia, no vam poder entrar per unes obres de restauració que s'hi duien a terme.

Però abans vam anar a una exposició on ens explicaren la història de la maternitat i poguérem contemplar un gran arxiu fotogràfic.
El tercer i 'ultim dia, al matí vam visitar la platja d'Argelers que en temps de la guerra civil fou un camp de refugiats que albergava desenes de milers de persones. Més tard vam anar a Cotlliure per visitar la tomba d'Antonio Machado i la seva mare que moriren allà durant l'exili. Després de dinar vam anar a la platja on passàrem l'estona fins a l'hora de tornar cap a la Garriga.
 

Núria Ginés

sanefa insti