Sortida 4t d'ESO a l'Auditori de Barcelona

auditori barcelona
Cliqueu per veure més fotos

Divendres 26 d’octubre el grup de música de 4t d’ESO vam anar a l’Auditori de Barcelona a assistir a l’assaig general de l’Orquestra Nacional de Catalunya, l’OBC. Els alumnes havien d’observar les diferències entre assaig i concert i les professions relacionades amb l’orquestra que havien vist. També van opinar sobre l’edifici de l’Auditori.

 

L’Angi Chang ens ho explica:

Les diferències entre un assaig i un concert són molt clares:

-La vestimenta. Evidentment en un assaig els músics van vestits amb roba de carrer; en un concert mai, han d’anar amb el seu uniforme. En el cas   del vestuari de l’OBC, els homes han d’anar a un concert amb el frac; i les dones, amb un vestit.

- En un assaig van parant i rectificant, tot i que en aquest cas no ja que preparaven dues obres seguides i només paraven un moment quan el director volia transmetre als músics una millora.

-Quan vam entrar a la sala, els músics estaven escalfant els seus músculs i els seus instruments. En un concert això tot ja ha d’estar preparat.

-En un concert tots els músics han de tenir una postura adequada. En el cas d’aquest assaig vam poder veure que molts tocaven en una postura no gaire apropiada.

-En un concert, els músics no es poden distreure amb res. En un assaig, tenen l’oportunitat a vegades de mirar el mòbil.

-En aquest assaig, alguns cops algun músic (exactament un violinista) agafava anotacions i després s’unia de nou amb el seu equip. En un concert això està prohibit! Ja ha de tenir les anotacions necessàries.

 

Per començar van treballar “Serenata per a cordes”. Aquesta va ser fàcil d’identificar, la seva divisió era 3, i la veritat és que era tan relaxant que quan es va acabar i van començar a treballar de sobte “’Obertura 1812”. Tots vam fer un petit bot!

En fi, a l’assaig vam poder gaudir d’aquestes dues obres seguides.

 

El Director, en aquest cas era rus i es comunicava amb els músics en anglès. Estava al davant del tot i al centre de l’orquestra. Des de la tarima, feia gestos amb les mans, expressions facials, moviments corporals, etc.. Tot això per comunicar els seus sentiments i compartir-los amb tot el conjunt musical.

 

M’ha semblat que l’Auditori és un edifici molt modern. És alt, gran i molt ben il•luminat. Està construït amb fusta i això fa que tingui un aspecte acollidor i aquest material el fa bonic! Tots els elements estan molt ben calculats perquè hagi a les sales una perfecta sonoritat. No passa com en el cas del Liceu on hi ha parts des de les quals no es pot visualitzar bé l’escenari; a les sales d’aquest edifici tot es pot veure molt bé.

Aquest edifici té forma rectangular i està recobert d'acer inoxidable. Hi ha 4 sales de concerts amb un museu i una escola universitària.

En conclusió, podríem dir que aquest edifici, seria com una petita ciutat de la música.

 

sanefa insti