I Jornada de Solidaritat/Cooperació i Consum Responsable

I jornada solidaritat cooperacio

Un any més, el darrer dia de classes abans de les vacances de Nadal, preparem a l'Institut una jornada de treball diferent. Aquest any ens hem plantejat un nou repte: fer difusió i sensibilització de projectes i accions de solidaritat, cooperació i consum responsable.

 

Aquest divendres 21 de desembre, doncs, celebrarem a l'Institut, la I Jornada de Solidaritat/Cooperació i Consum Responsable.

 

Les activitats programades són:

 

· 1r i 2n ESO: tallers (solidaritat, relaxació, fer capses niu, fer un circuit intermitent, taller de Henna, fer felicitacions de Nadal amb safates de porexpan, fer cistells, jocs solidaris on-line, jocs de taula solidaris i xerrada sobre consum responsable).

 

· 3r ESO: taula rodona sobre la diversitat a La Garriga. Comptarem amb la presència de Núria Branzuela i Carol Fernández, treballadores socials de l’Ajuntament de La Garriga. En aquesta taula rodona es comptarà amb la participació de deu persones que explicaran la seva experiència migratòria.

 

· 4t ESO :

· Xerrada “La fam al món, què hi podem fer?”, a càrrec de Montse Bartui, responsable de logística a la Unitat d’Emergència de Metges Sense Fronteres.

· Xerrada “Tierras pagadas a precio de sangre”, a càrrec del professor, Joan Antoni Padrós, responsable del Projecte de Cooperació a El Salvador (Institut Vil·la Romana).

 

· 1r BATXILLERAT:

· Xerrada “Desmitificant les malalties mentals” a càrrec de representants de l’Associació El Far. A la xerrada es farà la projecció del curtmetratge

“Instants de pleniluni” i es comptarà amb la presència de Gisela Rodríguez (psicòloga de l’Associació El Far) i Daiana Chavasco, alumna de l’Institut Vil·la Romana que va fer un Treball de Recerca sobre les famílies que tenen malalts amb esquizofrènia.

· Xerrada “La inserció laboral de les persones amb disminució psíquica”, a càrrec d’Imma Navarro, directora de la Fundació APADIS (Les Franqueses del Vallès).

 

· 2n BATXILLERAT: xerrada “ El límits de la cooperació avui en dia”, a càrrec de Meritxell Budó (Alcaldessa de La Garriga i Presidenta del Fons Català i Espanyol de Cooperació) i Jordi Garrell (Director de l’Associació Catalana per la Pau).

 

· CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA: projecció de curtmetratges sobre solidaritat i convivència.

 

· CFGM FUSTA:

· Xerrada sobre el Projecte de Cooperació a El Salvador.

· Confecció de peces de fusta solidàries.

 

Les activitats es realitzaran des de les 9 fins a les 11 del matí i a continuació tindrem una Cantada Intergeneracional que comptarà amb la participació de la Coral “L’Aliança”, l’Escola Giroi i la Coral de l’ Institut Vil·la Romana. La jornada acabarà a les 14h després del comiat a les tutories i el lliurament de notes

Cartell I Jornada de Solidaritat/Cooperació i Consum Responsable
Cartell2012 [Modalitat compatibilitat].p
Documento Adobe Acrobat 456.7 KB
sanefa insti