Reportatge Setmana de la Ciència 2012

reportatge setmana ciencia

A l’Institut hem celebrat la Setmana de la Ciència. Aquest any ha sigut innovador, s’han fet moltes coses diverses i diferents a les dels altres anys.
Les activitats que s’han dut a terme s’han fet de diverses formes, separats per classes, per cursos o una part de l’institut, i totes s’han fet per aprendre de forma divertida i més lúdica diferents coses sobre la ciència.

 

Els alumnes de quart d’ESO van dur a terme 3 activitats durant la setmana. Primerament van assistir a una xerrada al Patronat on la geòloga Margarida Genera parlà de com estudiar la prehistòria. Explicà els passos que estan inclosos en el procediment de l’estudi, com es data tot allò que trobem, etc. En aquesta xerrada van assistir els diferents quarts d’ESO i Batxillerats dels centres de La Garriga.

 

Després de fer la xerrada tot el curs va poder veure i participar en diferents experiments fets pels alumnes de Batxillerat, de 3r i de 2n d’ESO. Per poder fer-los de forma més fàcil, ordenada i entenedora pels mateixos alumnes es van partir en grups. Van haver-hi quatre tipus d’experiments. Aquest eren experiments físics, meteorològics, matemàtics i químics. Aquestes activitats van ser les més interessants ja que es tractava d’experiments, és a dir, són més sorprenents. Sobretot els que van agradar més van ser els experiments químics que simulaven explosions volcàniques. El dia següent es va fer una activitat que es tractava d’anar per tot l’institut i observar totes les coses que els alumnes havien fet. Hi havia maquetes a l’entrada de les capes de la terra, de volcans etc., frases de científics coneguts, sopes de lletres, sobre la meteorologia i unitats de mesura entre d'altres, i acudits i enigmes matemàtics. Les sopes de lletres va ser el que més va entretenir els alumnes perquè es paraven a buscar les paraules. En conclusió aquesta Setmana de la Ciència ha sigut entretinguda i interessant, sobretot com s’ha dit amb els experiments fets pels alumnes.

 

Maria Carreras Ramisa - 4rt ESO

sanefa insti