"Lliscant per la neu" Treball de Síntesi de 1r d'ESO - 13,14 i 15 de març 2013

esquiada 1 eso
Cliqueu per veure més fotos

Els dies 13, 14 i 15 de març els alumnes de primer d’ESO han realitzat el Treball de Síntesi “Lliscant per la neu”

 

A continuació podeu llegir algunes valoracions dels alumnes i veure el vídeo d'aquesta sortida:

 

L’esquiada, una cosa per recordar!!

L‘esquiada ha estat una experiència per recordar tota la vida. Hem gaudit al màxim d’esquiar, quina pujada d’adrenalina!

El que més ens va agradar al meu grup és poder pujar, l’últim dia, al telecadira i poder baixar ràpid per les pistes.

El moment més trist va ser el comiat del nostre monitor, en Ruben. Però el companyerisme i l’amistat que vam viure ha estat inoblidable.

Pau Oliva


L’esquiada i la seva “Chispa”

L’esquiada va ser un objectiu molt ben encertat per entretenir-nos mentre fèiem la feina del Crèdit de Síntesi. Va estar molt bé i divertit, cadascun al seu ritme d’aprenentatge però ens ho vam passar molt bé.

Va ser una experiència que mai oblidaré perquè també vam anar l’SPA, a la discoteca (on tots vam ballar molt...), però sobretot a l’hora d’ esquiar. Fèiem cinc hores d’esquí al dia! I mira que va passar ràpid. A nosaltres el que ens agradava més d’ esquiar era quan ens deixaven fer baixades lliures, sense haver de fer el què ens deien el monitors.

També, va haver-hi un moment de nervis per les persones que mai havien pujat a un telecadira, quan estàvem per la meitat del camí tenies la sensació de que cauries. (Tothom amb una mica de pànic).

I tot va acabar amb uns diplomes que ens van donar els monitors a cada alumne del seu grup.

Daniel Sánchez i Oriol Ayas

 

Esquiada a la Cerdanya

Aquesta setmana passada vam anar tots els de primer d’ESO a esquiar a Bourg-Madame pel treball de síntesi.

Aquest any el treball ha anat del tema de l’esquí i hem hagut de fer tot un treball sobre el món de l’esquí i de La Cerdanya. Per fer-ho hem fet grups de quatre. Hem hagut de treballar molt però també ens ho hem passat molt bé.

A l’esquiada m’ho he passat molt bé perquè vam pujar al telecadira i també pel telesquí. També vam pujar per una cinta que ens pujava a dalt de les pistes. L’últim dia vam baixar per pistes blaves pujant amb els telecadires. A vegades baixàvem sense els pals. Va ser molt divertit i emocionant.

Als companys que no sabien esquiar, els monitors els ensenyaven. Tot i així queien moltes vegades i ens vam fer un tip de riure.

A les tardes havíem d’estar una estona treballant i preparant el treball de síntesi. Una nit vam anar a la discoteca.

Van ser tres dies fantàstics i ja tenim ganes de tornar a fer una sortida d’aquest tipus amb tots els companys de l’Institut.

David Camps i Oriol Barrera

 

L'esquiada

Així doncs, el dimecres 13 de març ens vam haver de llevar molt d’hora per a poder tenir temps d’esquiar al matí. A l’arribar i després d’agafar els nostres esquís, pals i botes, ens vam distribuir en grups segons el nivell. Tot seguit (i després de posar-nos el nou equipament), els novells vam començar a fer exercicis per a acostumar-nos als esquís. Imagineu-vos si n’érem de novells, que només caminant alguns ja van caure! A la tarda encara va ser més divertit, els novells vam començar a baixar per verdes i encara que eren molt fàcils, molts i moltes van caure. N’hi va haver que no sabien frenar i a conseqüència es van estavellar contra arbres o fins i tot es van emportar les banderes de perill! Però tranquils, cap va resultar ferit.

A la tarda, ens vam allotjar per fi a l’Apart-hotel de Bourg-Madame. Hi vam poder gaudir del magnífic SPA. Tot i que poc després vam haver de treballar el dossier del Crèdit de Síntesi. El sopar va ser molt bo i vam dormir molt bé als còmodes llits de l’Apart-hotel (no sense abans fer una mica de xerinola).

El segon dia a la nit vam poder gaudir de la magnífica discoteca i vàrem ballar tant que alguns estaven xops com una sopa! Cada dia acabàvem amb mal de panxa, després de riure tant i tant.

Ens ho vam passar molt i molt bé. Ha estat un viatge fantàstic, amb el que hem pogut fer nous amics. Tant de bo es pogués repetir!!!!!

Laura Salamó

 

 

Vídeo

sanefa insti