Setmana de la Fusta del 10 al 26 de maig de 2013

setmana de la fusta 2013
Cliqueu per veure més imatges

El passat divendres 10 de maig es va inaugurar l’exposició de treballs realitzats per les diferents escoles i instituts de la Garriga del món de la fusta. L'exposició romandrà oberta al públic fins el proper diumenge 26 de maig amb l’horari habitual de la Sala d’exposicions Andreu Dameson, ubicada a la Plaça de Can Dachs de la Garriga.

 

Pel que fa a l’institut Vil·la Romana es poden veure treballs del Projecte d’Innovació “I+Madera”, una petita mostra de treballs realitzats pels alumnes d’aquest curs acadèmic tant de primer com de segon i una mostra d’una peça de disseny fabricada totalment amb la nostra màquina de control numèric.

 

Hem volgut mostrar les diferents possibilitats que l’institut dóna als seus alumnes a l’hora d’aprendre aquest ofici, des de la vessant més inicial, amb una porta i bastiment de fusteria clàssica, fins a una cadira triangular d’ebenisteria amb un caire més de disseny, complicada de fabricar. A part, hi ha dues peces fabricades l’any passat pel projecte “I+Madera”, que consistia en idear, dissenyar i fabricar mobiliari d’exterior per a un hotel ubicat en zones de turisme i de platja.

 

També hem volgut donar molta importància a la fabricació en control numèric, ja que som l’únic centre del Maresme i del Vallès Oriental que en té. Gràcies al tres per dos que oferim, tots els nostres alumnes de grau mig tenen oportunitat d’aprendre a utilitzar-la.

Abans de la inauguració de l’exposició, a la sala de plens de l’Ajuntament es van donar els premis “Pensar el mobiliari del futur” que organitza l’EMAD. El nostre alumne Sergio Gago es va endur un accèssit per la seva vitrina model “sega”. A part, també es va premiar l’alumne amb la trajectòria més brillant del nostre institut. Aquest va ser l’Èric Pérez.