Felicitats Èrika!!! La Universitat de Girona premia a Èrika Gòmez pel seu treball de recerca

Erika Gomez premi Universitat de Girona

Érika Gòmez ha estat premiada per la Universitat de Girona pel seu treball de recerca de Batxillerat. El treball porta per títol “Què en sabem de la síndrome d’Asperger?” i ha estat tutoritzat per la professora Rosa Pagès, del departament de Biologia i Geologia.

 

En aquest treball, l’Èrika va fer un estudi sobre què és aquesta síndrome, causes, diagnòstic i tractament. També va realitzar unes d’enquestes, a diferents franges d’edat de les poblacions de La Garriga i Diamante (Itàlia). Finalment, i vist els resultats de les enquestes, va penjar una sèrie de cartells i va repartir tríptics per les botigues de La Garriga per donar a conèixer aquesta Síndrome.

 

La síndrome o transtorn d’Asperger és un conjunt de condicions mentals i conductuals que forma part de l’espectre de transtorns autístics i que afecta a 2,6 persones de cada 1000 i és lleugerament més usual en nois que en noies.

 

L’acte de lliurament del premi es va realitzar el divendres 14 de juny, a l’aula Magna de la Facultat de Ciències del Campus Montilivi, amb la presència, entre d’altres autoritats, de l’alcalde de la ciutat.