Projecte de síntesi a Carcassonne i Toulouse

credit de sintesi a Carcassonne i Toulouse

Un any més els alumnes de 3r d’ESO han realitzat el seu projecte de síntesi en aquestes dues ciutats franceses. El 8 de maig vam visitar la Cité Medieval de Carcassonne i les Coves de Cabrespine, l’endemà ens varem traslladar a Toulouse per fer la visita a la Cité de l’espace i a la tarda recórrer la ciutat visitant la catedral de Saint Sernin i el barri comercial.

 

<--- Cliqueu la foto per veure tot el reportatge fotogràfic

 


Una visió del viatge amb humor per Mireia Pujol i Martina Puigdomènech

Aquest any els alumnes de tercer d’ESO hem anat de crèdit de síntesi a Carcassonne, França. El primer dia vam visitar la cité de Carcassonne on vam entendre la filosofia francesa: “no deixis entrar als no clients al lavabo”. Més tard vam anar a les coves de Cavesprine que eren tant grans com per que hi entrés la torre Eiffel dins. En aquell fantàstic lloc ens van ensenyar una gran lliçó: porta sempre un paraigües i Biodramina per entrar a una cova. Un cop es va fer de nit varem anar a sopar a un restaurant molt modern on el plat principal era una fantàstica poma. A l’hora de dormir vam poder descansar en un alberg de passadissos llargs i lavabos al final a la dreta; per tant més val que vagis al bany abans d’anar a dormir si no vols fer una excursió nocturna.

 

Al matí següent, vam baixar a esmorzar suc de poma per continuar la nostra dieta francesa. Després d’agafar el meravellós autocar que quasi no vam poder disfrutar a causa de l’escàs temps del que disposàvem, vam arribar a la Cité de l’Espace. Resultava ser un lloc impressionant el qual li vam atribuir molts premis: millor planetari del país, millor interpretació dels astres i millor disseny de butaques. Més tard, després de deixar-nos fascinar per l’increïble món del sistema solar, vam dirigir-nos cap a la catedral de Sant Serní. Allà vam ensenyar al Josep que el terme “no hi ha ni déu’’ és millor no utilitzar-lo en una església ni lloc de pregària. Per últim vam agafar l’autobús de nou per tal de tornar a La Garriga on els pares feien cua per ser els primers de veure els seus fills.

 

En resum, ha estat un bon viatge per recordar d’aquí uns anys. França, prepara’t per l’any que ve.

 

 

Martina i Mireia, 3er d’ESO 

sanefa insti