Un paisatge blanc… - Treball de Síntesi de 2n d’ESO

treball de sintesi 2n ESO

Els dies 3, 4 i 5 d’abril els alumnes de 2n d’ESO vam anar a passar tres dies a Les Planes de Son, una casa bioclimàtica, situada una mica més amunt del poble de Son, a la comarca del Pallars Sobirà . L’objectiu d’aquesta sortida era aprendre els conceptes de l’arquitectura sostenible, el reciclatge, la fauna i flora comuna d’aquell indret...

 

Vam trigar 6 hores de trajecte fins arribar al nostre destí, tot i que vam fer dues parades, arribant així a l’hora de dinar. Quan vam arribar, ens vam trobar amb un paisatge ben blanc. De fet, vam veure nevar cada dia. Més tard vam pujar a les habitacions per instal·lar-nos. A la tarda, l’activitat consistia en reconèixer alguna casa típica d’un país i el perquè estava construïda d’aquella manera, tenint en compte el clima que hi havia. També ens van explicar com funcionava la casa on érem, com utilitzaven les energies alternatives, com reciclaven,...

 

A la nit, vam veure Júpiter a través d’un telescopi i va ser molt emocionant !

 

L’endemà, després d’esmorzar, hi havia 3 grups i 3 activitats per realitzar : anar al poble de Son per estudiar el romànic, fer una ruta per veure el tipus de flora i fauna que abundava (excursió naturalista) i anar a visitar al centre de fauna on vivien animals que estan en perill d’extinció o amenaçats. L’església de Son és molt maca. I al centre de fauna vam veure animals espectaculars: el linx, el trencalòs, el gall fer, el gat salvatge...

 

Més tard un grup, va anar al planetari a veure constel·lacions, planetes... tot i que un grup hi havia anat el dia anterior...

 

Al vespre, ja per descansar i relaxar-nos....una pel·lícula titulada: “ El dia de mañana ”

 

El divendres al matí, ja com a últim dia, primer de tot, preparar la maleta.

 

També vam treballar l’última de les activitats que ens faltava fer, i en acabar-la, vam marxar cap a l’alberg per dinar. A continuació, a dos quarts de tres, vam dirigir-nos cap a La Garriga .L’anècdota és que un autocar es va avariar i per aquest motiu van arribar a les 21:00h, però molt satisfets i alegres d’haver passat uns dies inoblidables.!!!

 

Tània Pladelasala

 

NOTÍCIES RELACIONADES

 

Notícies des de Les Planes de Son

 

Notícies des de Les Planes de Son II

 

sanefa insti