Sortida a Felder-Group del Departament de Fusta i Moble

sortida felder-group departament fusta i moble

El passat dijous 17 d’octubre, els alumnes de segon de Fusta i Moble ens varem desplaçar fins a la localitat de Barberà del Vallès, on en el polígon industrial Can Salvatella està ubicada l’empresa Felder, que fabrica i comercialitza maquinària per a la indústria de la fusta i moble.

 

Aprofitant que aquesta empresa feia la “Felder tek”, una mena de jornades de portes obertes, ens vàrem animar a visitar-la. Felder és una empresa austríaca, nascuda al 1955 en la població d’Absam, al Tirol, amb una fabricació precisa i de qualitat. A part, i des de la vessant que a nosaltres més ens interessa, és una empresa que es volca en la col·laboració dels certàmens de les olimpíades de la formació professional, ja sigui a nivell mundial (Worldskills), a nivell europeu (Euroskills) i també col·labora amb el “Ministerio de Educación y Ciencia” en l'organització d’Spainskills.

 

Precisament, i gràcies a aquesta col·laboració i que un dels professor del departament és cap adjunt de l’Skill 24 d’ebenisteria, un dels mecànics de Felder ens va fer una visita guiada més que interessant i molt completa. A part també, es va afegir a la visita un comercial de l’empresa i el responsable de zona d’Alphacam, que ens va fer cinc cèntims d’aquest poderós programa per dibuixar en una CN.

 

Ens van ensenyar les tres games de maquinària que ells tenen al mercat, la línia Hammer, pensada per tallers petits, on les màquines universals tenen un pes important, la línia Felder, maquinària pensada per a tallers de producció continuada on la qualitat i la precisió juguen un paper crucial, i la línia Format 4, gran maquinària pensada per a tallers amb una producció elevadíssima, controls numèrics, encoladores de cantells i escairadores, entre altres, on la producció ha d’anar acompanyada d'una optimització dels processos.

 

La visita, les instal·lacions i, sobretot, el tracte rebut per part de la gent de l’empresa va ser exquisit, volem agrair d’una manera especial que ens sentíssim com el que volem ser al final d’aquest estudis, uns treballadors qualificats i capaços d’emprendre qualsevol projecte.

 

sanefa insti