Reportatge de la II Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable

Nadal 2013-2014

nadal 2013 2014
Cliqueu per veure més imatges

L’últim dia de classe del 1er trimestre els alumnes i professors de l'Institut Vil·la Romana van organitzar diferents tallers i xerrades dins de la II Jornada de Cooperació, Solidaritat i Consum responsable.

 

Pels alumnes de 1er i 2n d’ESO cada taller ha estat completament diferent, ja que durant les visites per recollir les opinions dels alumnes hem vist gent participant a un taller de joies amb càpsules de Nespresso o fins i tot, alguns han aprofitat per ballar al ritme de la música de diferents cultures. Segons diversos alumnes, que han col·laborat amb el taller, han afirmat que tot era força interessant, divertit i alhora creatiu.

 

Totes les activitats dels alumnes de 3r i 4t han estat solidàries. Els de 3er, per exemple, han assistit a la taula rodona sobre la diversitat a la Garriga.

 

Els de 4rt han pogut escollir entre tres xerrades diferents. La primera sobre l’Àfrica, recollint una mirada diferent del continent i la cooperació. La següent al voltant de la igualtat i la vida de les dones de l’Índia i els seus drets, mentre que l’última ha estat de l’entitat Pallassos sense fronteres i ha explicat l’objectiu de la ONG: actuar en hospitals per millorar la situació psicològica de la població.

 

Un quants nois i noies del taller de ràdio també hem anat a investigar el que feien els estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius. Els nois i noies de 2n de batxillerat i de cicles han assistit a una xerrada per fomentar la cooperació a càrrec de l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó. Mentrestant, uns altres han pogut escoltar l’experiència d’una noia que des dels 12 anys col·labora amb una ONG per ajudar la gent de Burkina Faso.

 

Unes xerrades, tallers i activitats que segons han explicat els nois i noies han estat molt interessants i els ha servit per acabar el primer trimestre d’una manera entretinguda.

sanefa insti