Sortida dels alumnes de 2n d'ESO a la Fundació Joan Miró

Els alumnes de 2n d’Eso vam anar al museu d’art Fundació Joan Miró de Barcelona. Va ser una bona experiència. Dos guies, l’Oriol i la Mireia, ens van dividir en dos grups. Uns van anar a visitar el museu i els altres a fer un taller.

 

El taller es feia en una sala per treballar en grups activitats relacionades amb l’exposició. Consistia en crear un paisatge a partir de materials reciclats (teles, ampolles, gots de plàstic, etc.) Després amb un focus resseguíem la silueta que es projectava a la paret i llavors, amb un grafit, calcàvem una part de la silueta en un foli vegetal i fèiem la nostra línia del temps: explicar el nostre passat, present o futur fent dibuixos sobre la línia de grafit.

 

La visita a l’exposició ‘’Davant l’horitzó’’, creada per la comissària Martina Millà, es basa en quadres de diversos artistes que treballaven amb horitzons; hi havia paisatges realistes, escultures conceptuals, obres abstractes com papers travessats per línies negres, que representaven l’horitzó, un cub ple de líquid blau que en representava molts o fotografies. També hi havia una pel·lícula sobre l’artista Christo, que va construir una barrera de tela blanca, que passava per muntanyes, pobles i camins així creant una línea blanca que, a vista d’ocell, era un horitzó de centenars de quilòmetres.

Varem aprendre a comprendre el significat del quadres de l’exposició, a comparar un quadre d’un autor amb el d’un altre i a conèixer més el món de l’art i dels artistes.

 


sanefa insti