Viatge al Sud de França dels alumnes de 4t d'ESO

viatge sud de francia 4 eso
Cliqueu per veure més imatges

Aquest any les alumnes i els alumnes de quart d’ESO de l’Institut Vil·la Romana vam poder gaudir d’un viatge al sud de França, descobrint així els records que va deixar la Retirada durant la Guerra Civil.

 

Vam marxar el dia 9 d’abril de la Garriga començant el nostre viatge amb la primera parada: Camprodon. Allà vam visitar l’exposició permanent del centre d’estudis de la Retirada, iniciant així un seguit d’activitats relacionades amb la retirada durant el final de la Guerra Civil. De Camprodon vam anar fins Espinavell amb bus, i des d’allà vam iniciar una de les rutes, que van fer els refugiats durant l’hivern del 39, que va portar-nos fins a la Preste: un camí que ens va oferir unes vistes fenomenals durant tot el trajecte. Cap a la tarda vam poder instal·lar-nos al càmping d’Argelès sur Mer.

 

Durant el segon dia, i després d’esmorzar, vam visitar Perpinyà i vàrem realitzar una ruta per descobrir els indrets més bonics de la ciutat. Després de dinar, vam fer camí cap a la platja d’Argelès per visitar així un dels indrets on hi va haver un dels camp de refugiats més importants. D’allà vam tornar a peu fins al càmping.

 

L’últim dia, a primera hora, vam poder visitar l’edifici de la maternitat d’Elna. I després a Cotlliure, on vam poder visitar la tomba del poeta Antonio Machado i l’hostal on va allotjar-se. Vam dinar a Cotlliure, i després de poder estar una estona a la vora del mar, vam haver de tornar perquè va començar a ploure.

 

Vam arribar a la Garriga després de passar tres dies fenomenals, on, tot descobrint el nostre passat, hem ampliat els nostres horitzons i hem gaudit d’un ambient amistós i lliure de conflictes. Per alguns aquest serà l’últim viatge amb els companys d’institut i no podria haver estat millor, de ben segur que el record queda per sempre dins nostre.

 

Xènia Cubí, 4t ESO D

 

sanefa insti