Setmana de Sant Jordi 2014

La Diada de Sant Jordi ha estat el tret de sortida d'una sèrie d'activitats que han organitzat els Departaments de Llengua Catalana i Castellana amb la voluntat d'apropar la literatura als joves.

 

El dia 23 es va celebrar el tradicional concurs literari i es va fer el lliurament de roses. L'endemà, els alumnes de Literatura Castellana (1r de Batxillerat) van fer la ruta literària Don Quijote de la Mancha a la ciutat comtal.

 

Cliqueu per ampliar les imatges

Dijous 24 d'abril, en el marc de la Primavera de les Lletres, un grup d'alumnes de 2n d'ESO van anar a l'escola Puiggraciós de la Garriga a explicar rondalles catalanes i europees.

 

Cliqueu per ampliar les imatges

anna maluquer

 

 

 

 

 

 

Divendres 25, l'Anna Maluquer, corresponsal poètica, va oferir un recital de textos i poemes de Joan Vinyoli i Josep Pla, que porta per títol Veus de mar fonda.

Cliqueu per ampliar la imatge

arturo padilla

 

 

 

 

 

Dilluns 28 d'abril, Arturo Padilla va venir a fer una xerrada als alumnes de 4t d'ESO sobre la novel·la La Tempesta. Va ser una experiència enriquidora, poder demanar directament a l'autor dubtes i curiositats sobre l'elaboració de l'obra.

Cliqueu per ampliar la imatge


domini magic

Cliqueu per ampliar les imatges

I dimarts 29 d'abril, dins de les sessions de l'Aula Universitària de la Fundació Martí l'Humà, Gabriel Ventura, exalumne del nostre institut, va fer una interpretació de la darrera obra de Joan Vinyoli, Domini màgic.

 

Va remarcar la presència recurrent del color lila i va establir una sèrie de referències amb obres d'autors com Santa Teresa de Jesús, Lovecraft i Philip K. Dick, entre altres.

 

L'acte va concloure amb la lectura de tres poemes per part de Clàudia Martínez, Laia Fernández i Àlex Aleman, alumnes de 2n de Batxillerat.

domini magic

sanefa insti