El Vil·la Romana a Hèlsinki

Projecte innovacio cientifica a Helsinki

Durant els cursos 2012-2013 i 2013-2014, una part dels alumnes de l'Institut, han participat en un projecte d'innovació científica a través del departament de ciències naturals amb el professor Tomàs Aguilera.


El projecte s'anomena "L'adquisició de competència científica amb experiments en temps real COMBLAB-Competencies for MBL (Microcomputer Based Laboratory)".

 

Es tracta de realitzar les experiències de laboratori utilitzant les TIC (sensors, cònsoles, ordinadors, programari... per a obtenir dades experimentals dels fenòmens en el mateix moment que s'estan realitzant.


Les dades obtingudes en les diferents experiències portades a terme, han estat analitzades i contrastades amb altres països europeus. 


El nostre institut ha participat a través de la Universitat de Barcelona (UB). En el projecte han participat altres instituts europeus a través de les seves universitats: Universitat de Viena, Hèlsinki, Slovakia, República de Txequia i també la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


Els resultats obtinguts per tots els participants al projecte s'han presentat en el 4th International Symposium on Science Education celebrat a Hèlsinki, Finlàndia.


L'aportació més directe del nostre institut ha estat un póster realitzat pel professor Tomàs Aguilera anomenat "Speed Control" que resumeix com ha estat la implementació de l'experiència relacionada amb el moviment dels cossos.