Taller de Criptografia - Setmana de la Ciència 2014

taller de criptografia
Cliqueu per entrar a la galeria d'imatges

El dimarts 18 de novembre es va fer una conferència sobre la criptografia dirigida als alumnes de 3r d'ESO. Seguidament, per grups, també es va fer un taller.

 

En aquest taller vam veure i treballar amb objectes que antigament s'havien inventat per crear contrasenyes, idiomes i missatges secrets. Aquests objectes no eren tan elaborats com la màquina criptogràfica Enigma, però tenien la seva lògica i amb ells vam fer un seguit d'activitats,

Primerament vam treballar amb uns rotors de fusta plens de lletres amb els quals vam desxifrar un missatge. A continuació vam experimentar amb un objectes circular dividit en diverses parts on hi havia lletres i nombres.

 

Durant tot el taller vam conèixer i vam fer servir objectes criptogràfics molt interessants. El fet d'haver de desxifrar un missatge va ser divertit, entretingut i engrescador pel fet d'endevinar-ne el contingut. 

Anna Ying Planas  3r d'ESO B

sanefa insti