Trobada de Mediadors a Llinars del Vallès

trobada de mediadors a llinars del valles
Cliqueu per entrar a la galeria d'imatges

El passat divendres dia 19 de desembre, quatre representants del grup de mediació de l’institut (Àlex Santos, Àlex Gil, Albert López i Sabina Castán) vam acudir a una trobada de mediadors i mediadores comarcal.Aquesta trobada es va celebrar a l’institut Giola de Llinars del Vallès, amb motiu del desè aniversari del començament de la mediació en aquest centre. Hi van acudir aproximadament quaranta persones entre alumnat i professorat des de diversos instituts del Vallès Oriental (La Garriga, Cardedeu, Santa Maria de Palautordera, Mollet, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Canovelles).Vam arribar al Giola en taxi, i a les 9h ens vam trobar amb la resta dels institus a la biblioteca del centre. Allà, ens van separar i barrejar en quatre grups diferents i, per començar la jornada, la directora, Sílvia Genís, i el coordinador del centre, Cèsar Alegre, van dir unes paraules d’obertura, explicant el que suposa la mediació, la seva aplicació i utilitat. A continuació, dos representants de cada institut van explicar a la resta el funcionament de la mediació al seu institut, el procediment a seguir, els casos més comuns, l’efectivitat com a eina per a resoldre problemes...A les 10.30h vam fer el primer taller, consistent en elaborar una mena de broquetes on, a cada ingredient, hi vam escriure paraules relacionades amb la mediació (en van sortir moltes, com empatia, tolerància, respecte, comprensió, diàleg...). Després de l’esmorzar, que molt amablement ens van servir, vam procedir al segon taller, on vam haver d’analitzar diferents dibuixos de situacions d’abús i conflictes als centres i vam haver de reflexionar sobre possibles solucions.I, ja per acabar, havent compartit una bona jornada d’idees i treball de la mediació, ens van lliurar a tots els assistents una samarreta decorada amb el logotip de l’institut i un diploma de participació. L’acte va acabar a les 13h.


sanefa insti