Visita de 4t d'ESO al Museu de Matemàtiques de Catalunya

Visita de 4t eso al museu de matematiques de catalunyaEl divendres 9 de gener els alumnes de 4t d’ESO vam visitar el Museu de Matemàtiques de Catalunya en la seva exposició permanent a Cornellà de Llobregat. Concretant, podem dir que es troba al Palau Mercader, que s’erigeix enmig de la zona verda (en forma de parc) de Can Mercader.

El dia va començar amb l’arribada a l’institut a horari normal. Un cop tot l’alumnat estava recomptat, vam pujar als autocars per emprendre el viatge. Després de transcórrer aquest sense incidents, vam arribar abans de les 09:30h (hora prefixada de la visita al museu). Aprofitant el marge temporal, ens vam dividir en dos grans grups per a poder visitar l’exposició més profitosament. El primer dels grups va poder gaudir de la visita al MMACA entre les 9:30h i les 11h, mentre que el segon grup ho va fer a continuació. Mentre l’altre grup s’ocupava de la visita, cada un dels alumnes va dur a terme exercicis matemàtics similars als de les Competències Bàsiques, per tal de millorar les seves habilitats polivalents.

visita 4t eso museu matematiques de catalunya


Un cop dintre del museu, tots dos grups vam poder gaudir de 5 mòduls (Combinatòria, Atzar, Àlgebra, Geometria i Il·lusions Òptiques) completament interactius i dinàmics que van permetre entendre les matemàtiques com a una cosa pràctica i present al món quotidià. En ells l’aprenentatge no era mitjançant explicacions (tot i que hi havia un guia representant del museu que n’oferia a nivell general sobre cada mòdul i de manera més particular en estacions costoses de resoldre), sinó mitjançant jocs o propostes en els que l’enginy i l’estratègia eren l’única via per resoldre’ls. Però la visita no es va limitar a l’oci, sinó que durant ella vam fer dues redaccions sobre els dos mòduls que més ens havien interessat, explicant-los.


Acabades les dues visites i exercicis corresponents, vam gaudir d’una bona estona de Can Mercader fins que van arribar els autocars i vam tornar a la Garriga.


Albert López

4t ESO C


sanefa insti