Reportatge de la IV Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable

Cliqueu per entrar a la galeria d'imatges
Cliqueu per entrar a la galeria d'imatges

Avui s’ha celebrat la IV Jornada de la IV Jornada de la Solidaritat, la Cooperació i el Consum Responsable a l’Institut Vil·la Romana. Com ja és tradició l’últim dia de classe abans de Nadal,  hem celebrat aquesta jornada amb diferents tallers i xerrades per a conscienciar als alumnes de la importància de ser solidari.

 

De 9 a 11, els alumnes de primer cicle han estat fent tallers. Alguns es repeteixen des de fa uns quants anys ja que a l’alumnat els agraden,com per exemple els de fer joies amb càpsules nespresso,  però també hem provat coses noves com l’atletisme, taller de teatre, fer portaespelmes... I molts més. Hem passat una estona entretinguts i explotant la seva creativitat.

 

Els alumnes de segon cicle han estat fent xerrades en les quals els ensenyaven a ser solidaris, la importància de la justícia i la igualtat i també a saber més sobre les malalties mentals. Han tingut testimonis de tots aquests casos i les crítiques han estat molt bones.

 

Batxillerat i Cicles també han estat entretinguts. Alguns han estat escoltant xerrades sobre els refugiats sirians, el camí dels refugiats o l’impressionant testimoni de Srebrenica,  del qual hem pogut admirar lles fotografies durant tota la setmana al passadís central de l’Institut.

 

 

 

 

Després hem anat al pati, que ha sigut més llarg. A continuació hem celebrat que comença el Nadal amb l’habitual visita del Cor l’Aliança i els alumnes de l’escola Giroi que, just amb la coral de l’Institut, han cantat unes quantes nadales.

 

Hem passat una jornada molt entretinguda i plena d’emocions.

 

Marta Farrés i Gisela Pérez, alumnes de 4rt d’ESO.