Sortida de 4t d'ESO al Museu de les Matemàtiques

Cliqueu per entrar a la galeria d'imatges
Cliqueu per entrar a la galeria d'imatges

Avui, 21 de desembre, els alumnes de 4t d'ESO hem visitat el Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA). D'entrada tenia el dubte de si seria una visita interessant. Afortunadament, ha estat realment molt interessant, divertida i curiosa.

 

Per començar ens ha rebut un monitor molt simpàtic que ha creat expectació i ganes d'entrar al Museu. No només ens ha fet tenir ganes d'entrar a l'edifici sinó que també ens ha fet veure que les matemàtiques no es limiten només a ser uns quants números, operacions o equacions. En lloc de tractar-se d'un museu amb l'explicació de teories de famosos matemàtics, es tracta d'un museu on tu mateix pots comprovar i experimentar amb aquestes teories.

 

Això és el que ha fet que aquesta visita hagi resultat tan sorprenent i interessant. També ha estat curiós que cada porta estigués marcada amb el nom d'un matemàtic. A més, he trobat especialment interessant la part de geometria. Cada joc, una vegada resolt, ha provocat una gran satisfacció en aquells que l'han resolt. Fet amb amics ha estat encara més divertit. M'ha agradat molt un truc amb uns cilindres, que ens ha ensenyat el monitor, que al principi m'ha costat de resoldre.

 

Tanmateix, potser he trobat una mica avorrida la part de càlcul.

 

Per concloure, valoro molt positivament aquesta sortida i recomano que es torni a repetir.

 

Laura Salamó, 4t D