El poder de la convocatòria

Durant els mes de gener els alumnes d'Història del Món Contemporani hem dut a terme una experiència que s'inspira en una acció artística pensada per Mireia C. Saladrigues l'any 2009 a Terrassa.

 

La Mireia va enviar cadascuna de les lletres que composaven una frase ("Aquesta ha estat la capacitat de convocatòria del projecte que estàs veient") a un seguit de persones escollides a l'atzar, amb el prec de que lliuressin la lletra rebuda a una sala d'exposicions (més informació al bloc: El poder de la convocatòria ).

 

Nosaltres hem repetit l'experiència. Com que estàvem estudiant Karl Marx la frase enviada ha estat "La història de la humanitat és la història de la lluita de classes. Karl Marx"

 

El balanç de les lletres rebudes ha estat una mica decebedor: 24 de 62, és a dir prop d'un 25 % (davant del 39% que va obtenir la Mireia C. Saladrigues, o el 42% de les lletres retornades l'any passat).

 

Vam acomiadar l'experiència amb un acte de cloenda on els amables receptors de les lletres van estar convidats. Només dos valents (i família) van venir a l'institut, i els vam premiar amb una explicació de tot el projecte, un pica-pica i alguns obsequis.

 

 

Us adjuntem algunes fotos del procés: