Intercanvi amb el "Liceo Galileo Galilei" de Selvazzano (Itàlia)

El passat vuit de març, com cada any, uns quants alumnes de primer de Batxillerat i Cicles Formatius vam fer l’intercanvi amb Itàlia. Aquest any el nostre destí ha estat Selvazzano, prop de Padova. Allà hem conviscut amb famílies italianes i hem visitat Pàdua, Verona, Venècia i Trieste. Hem viatjat en transport públic (autobús i tren), i també en autocar. A Pàdua i a Verona hem tingut guies locals que ens han ajudat a conèixer molt bé aquestes ciutats i els seus monuments més importants: capella Scrovegni, Universitat, Palau regional, Prato de la Vella a Pàdua; l’Arena, les cases de Romeu i Julieta, Piazza del Erbe, Torre dei Lamberti a Verona. Algú dels nostres va poder fer una exhibició d’òpera a l’Arena. Cal dir que se sentia per tot el recinte . El vam aplaudir molt.

 

A Venècia ens van organitzar en tres grups, amb tres rutes diferents. Estava fantàstica, com sempre. Llàstima que el pont de Rialto estava en obres i completament tapat. Però vam poder entrar a la Basílica i gaudir de la plaça de Sant Marcos i dels seus carrers i carrerons. I també d’un bon passeig en vaporeto.

 

I Trieste ens va enamorar amb la seva plaça de l’Unità i amb el castell Miramare. També hi vam poder contemplar moltes meduses, algunes de molt grans.

 

En fi, un viatge molt interessant. Hem vist coses molt maques i hem fet bons amics. Els italians ens han tractat molt bé i ja estem esperant que ens tornin la visita i l’estada.

 

Ha valgut la pena.