La mediació a l'institut

Els alumnes de 4rt A estem actualitzant el projecte de la mediació a l’institut Vil·la Romana amb la finalitat d’ajudar a crear un bon clima entre l’alumnat. La mediació és un mètode de resolució de conflictes que sorgeix entre dues persones o més.  Es basa en un procés de diàleg que es realitza entre les parts implicades, amb la presència d’una tercera persona, que no ha d’influir en la resolució del problema, però que facilita l’entesa entre les parts; el poder recau en el diàleg.

 

La persona que fa la mediació s’anomena mediador. No tothom ho pot ser ja que es necessiten unes habilitats concretes. A la imatge de l'esquerra es poden veure algunes d’aquestes característiques.

 

Hi ha un grup d’ alumnes que estan formats com a mediadors, per tant seran ells/es els encarregats de fer la mediació.

 

 

En conclusió, el projecte que estem dinamitzant està dirigit a tots els alumnes de l’institut Vil·la Romana amb l’objectiu d’ ajudar-los a resoldre els seus conflictes. D’aquesta manera si algun alumne té un conflicte pot acudir a buscar l’ ajuda d’un mediador.