Xerrada sobre la lectura

 

 

El passat dimecres 26 d’octubre professors, pares i algun alumne vam tenir el plaer d’assistir a la conferència “Set raons per les quals val la pena llegir” del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Agustín Sánchez Aguilar, dins del Projecte ILEC d’Impuls a la Lectura.

 

La xerrada va tenir com a centre d’interès els motius pels quals és important llegir, especialment textos de ficció, literatura.

 

Enumerem alguns dels bons motius sobre els quals ens va fer reflexionar Agustín Sánchez: entreté, estimula la imaginació, fomenta la creativitat, tant l’artística com la pràctica, ens fa ser més sensibles i veure les coses amb una altra mirada, millora el nostre llenguatge, és una de les formes de felicitat...

 

Així doncs, la literatura no és una més de les activitats que poden omplir el nostre oci, sinó que també incideix de forma decisiva en la nostra formació intel·lectual, moral i emocional. Els beneficis que obté un alumne quan llegeix textos literaris no només l’ajuden a les classes de llengua i literatura sinó que ho fan en molts aspectes de la seva realització personal ja que millora la seva capacitat de comprensió, interpretació, empatia i pensament.

 

Ja sabem què hem de fer, doncs: LLEGIR. Un suggeriment: atreviu-vos amb Madame Bovary