Sortida al Museu de les Matemàtiques

Cliqueu per entrar a la galeria d'imatges
Cliqueu per entrar a la galeria d'imatges

El passat dilluns 9 de gener, els alumnes de 4t d’ESO vam visitar l’exposició permanent del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) a la segona planta del Palau Mercader, a Cornellà de Llobregat.

 

Tots ens vam trobar a les 8h a l’entrada de l’institut i, acte seguit, vam pujar als autocars que ens van dur fins al nostre destí. Quan vam arribar a les portes del museu, ens van dividir en dos grups, ja que un d’ells va entrar a la visita de 9:30h a 11h, mentre que l’altre ho va fer de 11h a 12:30h. Els que feien la visita, van poder gaudir de diferents sales de l’exposició que tocaven temes com ara la geometria, el càlcul, l’estadística i probabilitats....

 

Tot això ho vam poder veure a partir de jocs interactius i dinàmics amb els quals vam aprendre moltes coses sobre el món de les matemàtiques. Durant la visita ens va acompanyar un guia que ens explicava els diferents temes dels exercicis més complicats de cada sala.

 

El grup que es quedava fora, li tocava fer exercicis de matemàtiques semblants als de les Competències Bàsiques.

 

Al finalitzar les visites i els exercicis, tots vam tenir molta estona lliure per gaudir en el parc de Can Mercader, que envoltava el Palau de l’exposició del MMACA. Vam estar allà fins que els autocars ens van venir a buscar per tornar a la Garriga, on vam arribar cap a les 14:15h.

 

Núria Vila Molins

4t ESO D