Xerrada de l'Arcadi Oliveres

El passat  20 de gener de 2017, en el context del II cicle de xerrades d’economia crítica, ens va venir a veure l’Arcadi Oliveres, economista, activista en favor dels Drets Humans i conferenciant reconegut.  La xerrada es va fer en el Patronat juntament amb els alumnes de l’Institut Blancafort en un intent de fer activitats conjuntes entre centres. El ponent, durant més d’una hora, va desenvolupar diversos temes  sota el fil conductor de l’ètica en els negocis.

 

L’Arcadi va voler remarcar el fet que no hi hagi ètica en els negocis repercuteix molt negativament en la societat, donat que molts recursos queden sota control de poques mans generant una desigualtat molt elevada que provoca fam, pobresa i vulnerabilitat en gran part de la població. També va voler incidir en la mala praxi de la indústria armamentística, en el negoci de la guerra, els dramàtics efectes col·laterals dels refugiats i com la gran banca finança aquesta  indústria. Va aportar exemples de bancs i cooperatives de crèdit que actuen de forma ètica en pro d’una transformació social.

 

Finalment i per acabar, va fer un al·legat a favor de la llibertat de premsa i en contra de com ens distreuen i manipulen els massmedia en benefici  del poder establert, arrancant l’aplaudiment final de tots els alumnes que el van estar escoltant amb molt d’interès.