2n de Batxillerat. París 2017

El viatge a París va començar ben aviat: a les 4 de la matinada a la porta de l'institut per agafar el vol a les 7. Aproximadament dues hores a l'avió i ja érem a París. Després d'un breu trajecte en autobús vam arribar a l'hostal, on vam deixar les maletes per anar a la primera parada. El temple de la Madeleine, una església reformada per Vignon l'any 1806, va ser la primera parada. Tot seguit vam anar a l'arc de Triomf, on després d'uns quants problemes per pujar, finalment vam aconseguir veure les espectaculars vistes. Per acabar el dia, la visita obligatòria a la Torre Eiffel.

 

El segon dia, una mica més descansats, vam començar pel Museu del Louvre on vam poder veure escultures com la Victòria de Samotràcia o Eros i Psique, i quadres de Leonardo Da Vinci, com la coneguda Gioconda. Segona parada al Museu Pompidou, on es troba l'art contemporani i actual.

 

A l'endemà, el tercer dia, vam visitar el Museu d'Orsay, on vam poder veure coneguts quadres de Courbet, Van Gogh, Monet i Cézanne entre d'altres. També Museu Rodin, on hi ha el conegut Pensador. Per acabar el dia una visita ràpida a Les Invalides i a Montmatre, on vam veure Le Sacré Coeur i el Moulin Rouge.

 

El quart dia el vam començar els de l'humanístic-social amb una visita al Museu Marmottan i els del científic i tecnològic al Museu de l'Evolució. Ens vam trobar a La Défense, un barri amb moderns edificis d'oficines. Vam acabar el dia amb un trajecte en vaixell pel riu Sena i una ràpida visita a la catedral de Notre Dâme. L'últim dia vam visitar Notre Dâme amb més temps i ja vam anar cap a la Gare de Lyon a agafar el TGV per tornar a la Garriga.

 

V. Campos