Revivint la memòria dels exiliats

 

 

 

El 19 de maig els alumnes de 4t vam anar a reviure l'experiència dels republicans que van haver de marxar a l'exili a la fi de la Guerra Civil, durant l'hivern de 1939.

 

Vam començar el dia visitant a Camprodon l'exposició permanent amb objectes recollits pel Centre d'Estudis de la Retirada.

 

Després vam fer la travessa Espinavell / La Presta, i vam reviure l'experiència de creuar el Pirineu per un dels camins que van seguir els exiliats i també els últims soldats de l'exèrcit republicà. Fins i tot vam trobar bales de les que es van desprendre els soldats de la Brigada Líster fa gairebé 80 anys!

 

Vam acabar el dia a la platja d'Argelers, revivint la memòria dels exiliats que van ser tancats en el camp de concentració que hi van improvisar les autoritats franceses, espantades per l'allau de refugiats.