Democràcia

COMUNICAT DEL CONSELL ESCOLAR, DEL CLAUSTRE DE PROFESSORS I PROFESSORES I DE LA JUNTA DE L’AFA DE L’INSTITUT VIL·LA ROMANA  DAVANT DELS GREUS ESDEVENIMENTS QUE ESTAN TENINT LLOC A CATALUNYA

 

Les darreres hores i dies hem vist com han estat vulnerats els nostres drets fonamentals.

 

Hem vist com les forces i cossos de seguretat de l’Estat irrompien en impremtes, regiraven la nostra correspondència, intimidaven els diaris, assaltaven les Conselleries i detenien treballadors i representants públics.

 

Hem vist com la llibertat d’expressió, el dret a decidir, el dret a pensar i el dret a ser lliure s’han anat coartant i esmicolant davant nostre.

 

Per tot això, el Consell Escolar, el Claustre de professors i professores i la Junta de l’AFA de l’institut Vil·la Romana, vol manifestar la seva indignació i rebuig absolut a la situació que estem vivint. La nostra tasca ens implica en la formació de ciutadania crítica i proactiva fonamentada en els valors democràtics del respecte, l’entesa, el diàleg i la llibertat.

 

No podem restar en silenci i mantenir-nos al marge. Denunciem la deriva autoritària del govern central i fem la petició de retorn al diàleg i al respecte dels drets fonamentals.

 

Per tot plegat volem manifestar el nostre suport al Govern i representants de les Institucions catalanes, al Departament d’Ensenyament i a tota aquella gent que treballa per garantir tots aquells drets que ara estan fortament amenaçats.

 

Només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees és possible educar els nostres  joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans solidaris, respectuosos i compromesos amb els altres.

 

La Garriga, 22 de setembre de 2017