Sortida a la fira FIMMA Maderalia de València

Els passats 8 i 9 de febrer el departament de fusta i moble va visitar FIMMA Maderalia.

 

És la fira més important que cada dos anys es fa a la Península Ibèrica on s'exposen les novetats més rellevants de materials, components i tecnologia per a la industria del moble, fusteria i interiorisme, amb un total de 466 empreses.

 

Els diferents pavellons es dividien entre FIMMA (maquinària) i Maderalia (materials i afins). Cal destacar pel que fa a la maquinària la marca Barberan, on ens varen ensenyar la seva Jetmaster digital printing machine, una envernissadora digital capaç de tintar i envernissar a una velocitat espectacular, evidentment una màquina pensada per treballar en quantitats de milers, i sobre cartró i fusta, pensada per aquelles empreses que fabriquen caixes de fusta, per exemple. També cal destacar la marca Felder, on un dels seus tècnics ens varen ensenyar les seves encoladores de cantells, mostrant els diferents grups motors i per a que serveixen.

 

Pel que fa a materials destacarem la marca Rubio monocoat, empresa que fabrica acabats en base a oli de llinosa d'una sola capa, on creiem que clarament serà una de les solucions a nivell d'acabats en les futures cases biopassives. També ens va fascinar les noves solucions en ferramenta, sobretot en corredisses i frontisses, destacarem la marca Grass, on un dels seus responsables ens va fer una gran demostració i on vàrem poder aprendre molt.

 

 

Des del departament de fusta i moble valorem molt positivament la sortida, cal estar sempre informat de les noves tendències, així com connectats a les novetats del sector.