L’èxit del LECXIT

El LECXIT ha tornat  a engegar motors amb més d’una trentena de participants. Per part del nostre centre, IES Vil.la  Romana, enguany comptem amb deu alumnes que  realitzen la labor de padrins i padrines que acompanyen en  la lectura a nens i nenes de primària. Estan vetllant cada dimarts i dijous per la millora de la comprensió lectora dels alumnes que s’han apuntat a aquesta activitat. Dues són les escoles que es tornen a beneficiar d’aquesta iniciativa: Escola Giroi i Escola Tagamanent.

 

Aprofitant que de tant en tant em dedico a supervisar les trobades a l’Escola Giroi, cada any recullo les seves opinions i comentaris sobre aquesta positiva experiència.

Estudiants de 4t ESO de l’IES Vil.la Romana:

 

Judith Muñoz: M’he apuntat perquè l’any passat ja volia participar i em vaig quedar en llista d’espera. De fet, alumnes que ja ho havien fet en parlaven molt bé d’aquesta activitat amb els nens i nenes del cole. Crec que és una iniciativa que funciona perquè no es tracta només de llegir, la relació que s’estableix és molt maca. També fem altres activitats com conversa o jocs de paraules.

 

Judith Vizcaya: M’agrada molt està amb nens petits i poder-los ajudar amb la lectura. Jo repeteixo aquest any una altra vegada al Tagamanent. La veritat és que recomano molt aquesta activitat perquè és molt maca. Jo treballo molt la paciència perquè el meu fillol té força dificultats, és tot un repte.

 

Sandra Quiu: La idea d’estar amb nens i nenes i ajudar-los a llegir em sembla molt maca. A més, la meva fillola no té gaires dificultats i és molt juganera. A ella li agrada llegir còmics.

 

Miquel Castillo: Jo m’he apuntat per ajudar els nens i, personalment, per aprendre com ensenyar , és a dir, aconseguir eines per saber fer-ho adequadament. L’any passat ja em vaig apuntar, però hi havia massa gent i em vaig quedar en llista d’espera. M’està agradant molt, m’agrada veure com avança en la lectura. Ho recomano perquè és una experiència que s’ha de viure. Veus el que costa motivar a la lectura i t’omple molt com a persona, et recompensa.

 

Berta Taboada: Jo m’he apuntat perquè em feia molta il·lusió repetir l’experiència i, a més, em servirà per al meu currículum. Veig que el Pablo millora en comprensió lectora. Si t’agraden els nens, és una activitat molt recomanable.

 

Estel Alegret: La Gisela ja té el gust per la lectura i es nota que és lectora, potser li falta una mica d’agilitat. Aquesta activitat em resulta molt enriquidora i em fa gràcia que em demani que li posi deures.

 

Asmae El Louah (estudiant de 4t ESO a l’IES Blancafort): La Juliette llegeix molt bé, l’interessa i també vol divertir-se. M’agrada molt fer aquesta tasca perquè em sento bé i estic encantada amb la Juliette i la Martina.

 

Estudiants de l’Escola Giroi (3r i 4t de primària):

 

Luigi Flores: Estic al LECXIT perquè ho necessito per llegir millor i m’agrada molt la meva padrina, la Judith Muñoz, perquè m’està ajudant molt.

 

Biel Bonachela: La veritat és que m’avorreixo a casa i, a més, necessito millorar la lectura. A mi també m’agrada molt la meva padrina( Marta Requena).

 

Soraya Elouahabi: M’he apuntat perquè també ho vaig fer l’any passat i em feia il·lusió repetir-ho. Trobo que he millorat. El que m’agrada més és que el meu padrí, Quim Baucells, em dóna idees per realitzar activitats i fer bé les lectures.

 

Gisela González: M’he apuntat perquè m’agrada llegir. La meva padrina, l’Estel Alegret, és divertida. Té paciència i, a més, quan li demano que em posi deures, me’ls posa.

 

Ainara Arnau: La veritat és que m’he apuntat perquè els meus pares m’obliguen, però una vegada estic aquí, em va bé i és divertit. El meu padrí, en Miquel, és divertit i m’ensenya a llegir bé.

 

Martina Pareras: M’he apuntat perquè vull millorar el llegir. M’agrada estar amb la Duae, l’Asmae i la Juliette. Estic aprenent alhora que em diverteixo.

 

Juliette Nomen: Estic aquí perquè la meva mare és coordinadora del LECXIT i m’ha apuntat, a més, a mi també m’agrada.

 

Com podeu veure l’activitat està resultant, novament, tot un èxit. Esperem que activitats com aquestes siguin cada vegada més freqüents per tal d’aconseguir unes futures generacions solidàries que, en definitiva, canviaran el món.