Ciència darrere del llançament d'un globus a l'estratosfera - Setmana de la Ciència 2018

Divendres 16 de novembre els alumnes de 2n de Batxillerat van gaudir d’una xerrada a càrrec d’en Josep Barberillo, enginyer industrial i màster in Civil Engineering. Aquesta era una de les activitats programades dins del marc de la Setmana de la Ciència que celebrem cada any a l’institut

 

A la xerrada en Pep va explicar com modelitzar i simular el vol d’un globus de làtex a l’atmosfera terrestre i va analitzar la telemetria d’un vol perquè tots els alumnes entenguessin la ciència que hi ha quan es fa un llançament d’un globus a una gran alçada però també els protocols que cal seguir abans del llançament i els problemes que porta quan torna a terra.

 

La xerrada va ser molt especial per quatre dels alumnes assistents que feia pocs dies havien presentat el seu treball de recerca  sobre aquest mateix tema.

 

Al final en Pep va animar a tot l’alumnat a ser generosos, rigorosos i honestos en totes les feines que tinguin en el seu futur i, sobretot, a tenir sempre ganes d’aprendre  coses noves.