Taller d'òptica 1r ESO - Setmana de la Ciència 2018

 

 

 

Durant la setmana de la ciència, els alumnes de 1r d’ESO han realitzat un taller d’òptica en el laboratori de Ciències naturals. Han construït instruments i també han manipulat altres per fer observacions.

 

Han observat el comportament de la llum quan travessa lents còncaves i lents convexes, així mateix han comprovat del desdoblament de la llum blanca en els 7 colors de l’arc de Sant Martí, i han construït un disc de Newton per obtenir llum blanca a partir dels 7 colors. També han vist l’acció dels filtres de colors sobre la llum blanca.

 

Han estudiat la reflexió de la llum amb miralls plans i un calidoscopi  i també en miralls cilíndrics , en aquest cas han vist  com s’obté un anamorfisme. La refracció de la llum l’han observat amb minerals i altres eines.

 

Han construït una cambra fosca i un telescopi, i han observat hologrames i l’acció del periscopi giratori.

 

Els alumnes han mostrat curiositat i sorpresa en les seves indagacions, i han manifestat que s’han divertit i après.