Tercera trobada Erasmus+ “We want happy students” Alemanya 20-26 gener 2019. Diari del viatge

Diumenge 20 de gener

El vol desde Barcelona ha estat tranquil i hem arribat puntualment a l'aeroport de Colònia. Allà ens esperava el grup portuguès i tots junts hem agafat el tren cap a Aachen. A la mateixa estació hem estat rebuts per totes les famílies i el professorat implicat en el projecte amb una gran expectació.

 

Dilluns 21 de gener

Després de ser rebuts pel director de l’Anne-Frank Gymnasium i fer una visita guiada a l'institut, cada centre ha elaborat un pòster amb elements representatius del seu país i l'ha presentat a la resta de grups. Després de dinar, hem estat rebuts per l'alcalde d’Aachen i a continuació hem visitat el centre de la ciutat. Finalment, cadascú ha tornat a casa amb la seva família alemanya.

 

Dimarts 22 de gener

La primera activitat del dia ha estat fer un resum per països de tot el que vam veure i aprendre ahir al centre d’Aachen. Seguidament hem fet grups internacionals per crear posters del projecte i preparar l'exposició pel vestíbul de l'institut. Els francesos han presentat les activitats que han preparat per la trobada relacionades amb la formació professional i l’orientació laboral. Han regalat a cada país un logo del projecte realitzat amb la tècnica que fan servir per pintar cotxes. A la tarda hem visitat Ordensburg Vogelsang, un antic centre de formació militar nazi, on ens han fet una visita guiada molt interessant i alhora colpidora que ens ha donat a conèixer els orígens de la ideologia i adoctrinament nazi. La neu ens ha acompanyat tota la tarda.

 

Dimeres 23 de gener

El dia ha començat cobert de neu i amb fred. Hem marxat en autocar a visitar Köln, la seva catedral gòtica, l’entorn de la catedral i el riu Rin sota el pont Hohenzollern. Després de dinar hem viatjat fins a Bonn, antiga capital de l’Alemanya Federal, per fer una visita guiada al Museu d’Història d’Alemanya (Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland), on s’explica la història alemanya des de la fi de la II Guerra Mundial el 1945 fins a l’actualitat a través de múltiples objectes reals exposats.

 

Dijous 24 de gener

Un nou dia amb fred i neu, però amb ganes de treballar. El primer que hem fet és resumir el que vam aprendre ahir per explicar-ho. Després hem fet les presentacions que hem preparat per venir a la trobada: els cicles d’administratiu i de fusta, com orientem els alumnes al Vil·la Romana

 

Divendres 25 de gener

Primerament, els alumnes amfitrions han presentat les activitats que han preparat per la trobada relacionades amb la formació professional i l’orientació laboral que fan a l’institut. Després hem fet un talent job contest, una mena de joc on alumnes i professors havíem d’optar a una feina proposada (mecànic, estilista, arquitecte, doctor, florista i artista plàstic) responent a una breu entrevista de feina i realitzant una prova específica a cada feina per demostrar les habilitats. A la tarda, mentre els professors hem treballat, els alumnes hem cuinat i preparat la festa de comiat. Hem ballat a ritme de rumba catalana, dansa portuguesa i vals polonès entre d’altres... però la sorpresa més gran ha estat que la nostra alumna Fritze Balondo ha sortit elegida com a la millor alumna de la trobada Erasmus+ per la seva implicació, entrega i carisma.

 

Dissabte 26 de gener

Dia de tornada, cada “país” ha anat marxant cap a casa seva. Els francesos han estat els més matiners, han tornat en tren. Després ha estat Polònia, seguidament Portugal i els últims hem estat nosaltres. Les famílies alemanyes ens han tractat d’allò més bé i han vingut a acomiadar-se de nosaltres. Fins a la propera trobada a Portugal!!