«La bona persona de Sezuan» al TNC - 2n batxillerat

 

 

 

El 13 de febrer passat, l’alumnat de 2n de batxillerat ensems amb els alumnes de modalitat de literatura catalana van assistir a la representació teatral «La bona persona de Sezuan» escrita a mitjans de s.XX pel més gran dels dramaturgs alemanys de tots els temps: Bertold Brecht i dirigida  per Oriol Broggi.

 

La funció de la peça teatral que va tenir lloc al TNC va plantejar l’ús de la tècnica teatral del «Entfremdung» que consisteix a espolsar del llast catàrtic l’espectador a fi que aquest pugui jutjar objectivament les qüestions plantejades per l’obra. En la peça que ens ocupa, aquestes versaven,  d’una banda, sobre l’operativitat de la caritat com a eina per apaivagar la pobresa i, de l’altra, sobre els límits ètics de la bondat per a sobreviure en un ambient social advers.

 

Per concloure, cal destacar la participació garriguenca en la representació d’en Joan Garriga   com a compositor, músic i actor. Entre el repartiment, també cal destacar la interpretació excel·lent de la Clara Segura.

 

Marc Jové