Sortida a Barcelona - Assaig OBC i ESMUC

Els alumnes de l'optativa de música de 4t d'ESO vàrem anar a veure un assaig d'un concert per a piano i orquestra numero 3 amb Re menor de Rachmaninov i Don Quixot de Gherard. Finalment només vam veure Don Quixot!

 

El solista que finalment vam escoltar era Barry Douglas (Toca el piano) I el director Josep Caballé. Aquest auditori estava situat al carrer de Lepant numero 150.

 

Una de les diferències més destacades d'un assaig a un concert, és que a un assaig van vestits com volen (de carrer), en canvi als concerts van de vestit. També una altra diferència és que a l'assaig, si s'equivocaven en una nota, potser tiraven enrere i a un concert continuen.

 

Els instruments més dirigits són els violins, violes, violoncels... bàsicament els que fan la base de la música. La sonoritat de l'obra va canviant perquè de vegades toquen molt fluix i per contrastar en un moment apugen el volum, depèn del moment.

 

Tots els músics i el director, estan concentrats amb el que han de fer. Els de percussió com que estan drets van seient de tant en tant perquè es cansen. Com que no sempre toquen, aprofiten per descansar quan no els toca.

 

Vam veure que tots els instruments estaven com a la plantilla de model d'orquestra simfònica.

Berta Butiña