Acte de lliurament dels premis Sambori

 

Ahir, 26 de març a les 19h del vespre, vam tenir el plaer d’assistir al lliurament del premi literari «Sambori» atorgat per Òmnium Cultural a l’espai Betúlia de Badalona, en què l’alumna de 2n d’ESO Laura Lange fou agraciada.

 

La cerimònia va combinar els lliuraments pròpiament dits de les diferents categories de què consta  el premi amb els parlaments de destacats membres del món educatiu i cultural del país, i les actuacions musicals d’un duet que va versionar acústicament i de forma magistral èxits recents del rock en llengua catalana. Durant els parlaments, la membre de la Junta directiva de l’entitat: la senyora Núria Basi i Moré va fer una defensa de la llengua catalana i de la cultura catalana, no només en l’àmbit de la creació literària, sinó també en l’àmbit social. Així mateix, també va animar als guardonats a defensar-la, a fer-ne ús social i a conrear-ne la creació literària en l’esdevenidor.

 

 

Finalment, en acabar l’acte, es va aprofitar per disculpar l’absència del president d’Òmnium Jordi Cuixart, demanar l’alliberament dels presos polítics catalans i manifestar el rebuig a qualsevol acte que malmeti la llibertat d’expressió en el nostre país.