Teatre en la Setmana de les lletres: "Háblame de Lorca, Miguel"

La companyia Retreteatre ens ha acompanyat, un any més, per presentar un dels seus espectacles al nostre alumnat de 4t ESO: Háblame de Lorca, Miguel. Tres actrius i un actor donen vida a unes aficionades al món de l’escena que representen La casa de Bernarda Alba i recorden les figures emblemátiques de Federico García Lorca i Miguel Hernández.

 

L’alumnat, que prèviament està familiaritzat amb la lectura d’aquesta coneguda obra de Lorca i amb la poesia de Miguel Hernández, gaudeix reconeixent diàlegs i textos d’ambdós poetes i amics. La ficció que recreen està plena de moments emotius i alhora còmics que fan les delícies de l’alumnat i el professorat assistent.

 

En acabar, els protagonistes d’aquesta original adaptació ofereixen un debat o una reflexió al voltant de l’argument i els protagonistes d’aquest espectacle per tal d’aclarir alguna escena o contestar a les curiositats de l’alumnat de 4t.

 

L’alumnat, any rere any, continua recomanant aquest tipus d’activitats culturals relacionades amb els continguts literaris que estudien a 4t d’ESO. Des del departament de castellà creiem que la Setmana de les lletres és l’espai ideal per portar-les a terme i, sortosament, comptem amb la col·laboració d’un claustre que aposta per la educació cultural i artística en el nostre centre.

 

 

                                                                                   Carolina Cano-Caballero Romero