Projecte Erasmus+ Diari de viatge a Portugal

1r dia, diumenge 12 de maig

Avui hem arribat amb puntualitat a l'aeroport d'Oporto, després d'un trajecte en Bus hem arribat a Vila Verde on les famílies portugueses ens han rebut cordialment. Seguidament cada família ha anat cap a casa amb els nostres alumnes.

 

2n dia, dilluns 13 de maig

Avui hem començat les activitats del projecte. Pel matí  hem anat a l'Ajuntament on la Consellera d'Ensenyament, Cultura i Acció Social ens ha donat la benvinguda i ens ha explicat les caracteristiques més  importants  i tradicions de Vila Verde i el funcionament de l'ensenyament. Després hem visitat la Casa de Conhecimento i més tard, l'Alliance cooperative on hem vist com feien els brodats tradicionals.

Hem dinat al centre i després cada país  ha exposat els treballs que havien preparat sobre hàbits saludables i prevenció d'adiccions.

Finalment, cada estudiant ha marxat amb la família corresponent.

3r dia, dimarts 14 de maig

Aquest matí hem visitat Braga, una ciutat molt tranquil·la i elegant. Els alumnes han treballat per grups amb membres de diferents paisos unes enquestes sobre l'esport i la vida saludable. Després de dinar a l'escola l'equip alemany ha presentat el seu treball i a continuació  per grups els alumnes han elaborat una petita representació sobre  conductes de risc dels adolescents i com prevenir-les. Per finalitzar el dia d'avuí hem fet un taller de relaxació. Més tard cada alumne ha marxat cap a casa seva.

 

4t dia, dimecres 15 de maig

Avui hem estat treballant tot el grup Erasmus- Portugal a l'escola d'aquest país. Al matí ens han ensenyat com es el procediment per reanimar una persona, els nostres alumnes han pogut experimentar amb un ninot portat per a la ocasió. Ha estat una experiència molt enriquidora.

A la tarda l'escola portuguesa ha preparat activitats relacionades amb la prevenció de riscos en dos àmbits: els laboratoris de física i química i en el seu Cicle de jardineria. Ha estat entretingut i formatiu, també ha tingut la seva part lúdica. Al acabar cada alumne ha anat cap a casa seva.

 

5è dia, dijous 16 de maig

Avui hem  començat el dia anant  a l'escola portuguesa per realitzar una activitat  sobre com fer un esmorzar saludable. els nostres alumnes han presentat  els resultats d'una enquesta feta a 218 alumnes del nostre centre sobre el que esmorzen els dies d'Institut. 

Més tard hem anat a Oporto i hem realitzat una visita guiada per un professor portuguès que ens ha ensenyat els llocs més típics d'aquesta ciutat. Finalitzada la visita hem tornat a Vila Verde.