La cirereta del pastís literari

El proppassat 31 de maig va tenir lloc el lliurament de premis Sambori i Pissiganya d’Òmnium cultural a l’auditori de l’Escola de música del Liceu. En aquesta edició el centre ha estat guardonat doblement tant en prosa com en poesia gràcies al relat curt Una vida escrit per la Laura Lange de 2n d’ESO i per la composició poètica en octava reial He sentit composta per la també alumna de 2n d’ESO Lola Boldú. En particular, el poema va ser guardonat dins de la categoria nacional amb el rang de finalista.

 

Al llarg d’una cerimònia molt amena i desimbolta que va tenir com a fil conductor l’aportació literària de l’escriptora balaguerina Teresa Pàmies, hom va emfasitzar la participació assolida del que és avui en dia el premi literari escolar més nombrós, pel que fa al nombre de treballs presentats del vell continent.

 

Per concloure l’acte, l’actual president Marcel Mauri va llegir una carta escrita des de la presó pel pres polític Jordi Cuixart en què encomana les noves generacions a tenir un esperit crític per afrontar els reptes del futur.

 

Marc Jové