"Luces de bohemia" al Teatre Llevant de Granollers

Com cada any, el Teatre Llevant ofereix el cicle Teatre i literatura amb un bon ventall d’obres relacionades amb les lectures obligatòries de la literatura castellana i catalana.

 

Al Vil·la Romana apostem per portar l’alumnat al teatre, al cine, a concerts, a l’òpera, a musicals, a museus... per tal de fomentar el gust per les arts entre un jovent que, per desgràcia, cada vegada assisteix menys a aquests tipus d’espectacle en favor de les pantalles que tenen a casa: ordinadors, tauletes, mòbils i televisions.  

 

Des del Departament de Llengua Castellana i Literatura constatem que l’assistència a les adaptacions de les diverses obres clàssiques ha estat sempre una experiència molt enriquidora i útil per tal d’entendre una sèrie de lectures que, de vegades, no resulten fàcils per l’alumnat de 2n de Batxillerat. Enguany, l’adaptació de Luces de bohemia ha estat rebuda amb gran entusiasme per part del nostre centre. Jo mateixa vaig felicitar els actors i l’actriu per les seves magistrals interpretacions i per la complexitat de representar diferents personatges amb diversos registres. Tot i haver suprimit algunes escenes per una qüestió de necessitat de síntesi, el fil argumental no es perd en cap moment. Els personatges, en alguns moments, actuen també com acotadors que, a més, apropen els fets al públic i els identifiquen amb d’altres de la realitat actual.

 

                                                                                   Carolina Cano-Caballero Romero