Comunicat de la Directora 17 d'abril 2020

Benvolgudes famílies,

 

Aquests dos últims dies, han sortit als mitjans de comunicació diverses informacions referides a l’activitat lectiva del tercer trimestre, l’avaluació i les qualificacions de final de curs.

 

Des del Departament d’Educació, han deixat molt clar que no hem de parlar d’aprovat general perquè no n’hi ha. Les indicacions per ESO i 1r de Batxillerat són que les qualificacions dels dos primers trimestres  del curs, seran les que determinaran la qualificació final. Durant el tercer trimestre s’ha de continuar fent formació i totes les activitats que facin els alumnes seran valorades i qualificades. Aquestes notes serviran, si s’escau, per millorar les qualificacions dels dos primers trimestres. Mai serviran per baixar la nota o penalitzar.

 

També hi ha la indicació que els alumnes han de promocionar i passar de curs. No es descarta però, que ens casos excepcionals hi pugui haver una repetició, sempre sota la supervisió de la Inspecció educativa.

 

La nostra tasca docent durant aquest tercer trimestre estarà orientada al acompanyament emocional des de la tutoria, la continuació de la formació en les diferents matèries i el seguiment del procés d’aprenentatge dels alumnes  en aquestes circumstàncies tan complexes. L’esforç i la feina d’aquest tercer trimestre hauran de servir per recuperar matèries no assolides en trimestres o cursos anteriors o bé per millorar resultats i tenir un bon expedient acadèmic que tan bé els hi pot anar per seguir altres estudis més endavant.

 

Els cursos de cicles formatius i de 2n de batxillerat no entren dins d’aquestes indicacions. Estem a l’espera de tenir pautes concretes sobre la finalització del batxillerat i el calendari d’avaluació. Les previsions de la selectivitat continuen sent les dates de juliol que ja us vam anunciar.

 

Entre el Departament, l’Ajuntament i el propi institut, hem treballat per resoldre el problema de falta d’ordinador i connectivitat que tenen alguns alumnes. A partir de la setmana vinent aquestes necessitats quedaran resoltes i aquests alumnes podran seguir el curs amb igualtat de condicions.

 

Des del Departament d’Educació ens diuen que treballen per poder reobrir els centres abans d’acabar el curs, sempre que l’autoritat sanitària ho permeti. No cal dir que ens agradaria molt que això fos possible.

 

Dir-vos també que el curs acabarà, tal i com estava previst, a finals de juny i que el proper curs acadèmic 20-21 començarà el 14 de setembre.

 

Finalment us volem tranquil·litzar respecte la preinscripció i la reserva de plaça per al curs vinent. Tot indica que la preinscripció i reserva d’ESO serà a mig maig i la Postobligatòria més endavant.

 

Res més de moment. Restem com sempre a la vostra disposició.

 

Ben cordialment,

 

Lurdes Balmes Baulenas

Directora

 

 

La Garriga, 17 d’abril de 2020