Setmana de la Ciència 2020

Un any més celebrem la Setmana de la Ciència a l'Institut.

 

La Setmana de la Ciència s'emmarca sempre al voltant de Sant Albert, el 15 de novembre, perquè Albert el Gran o el Magne és considerat el patró dels científics.

 

Arreu del país s'organitzen activitats i xerrades que aquest any van especialment dedicades a la COVID-19, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2. Però també es tracten altres temes: l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal de la UNESCO i el centenari del naixement de diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement. Són el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l’ADN; i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba s’afegeix als homenatjats per l’SC’20 pel 150è aniversari del seu naixement.

 

Us adjuntem el programa d'activitats previstes i l'enllaç de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb un munt d'activitats per fer individualment o en família.

 

Feu clic per descarregar en  PDF
Feu clic per descarregar en PDF